torsdag 1 september 2016

Bullmamman som sprack ...

Upplever du också att drömmen om bullmamman som glatt står leende med nygräddade bullar och mjölk när barnen kommer hem från skolan, känns oändligt långt långt bort?
Bildresultat för bullmamma
Ibland har jag önskat att någon kunde gett mig en föräldrar utbildning som innehöll språkkunskaper. Jag har insett att jag måste ha problem med det svenska språket. Någon som känner igen sig? Vad jag menar är i själva verket, hur skall man göra för att tränga igenom den dimma som finns bland barn och ungdomar?  Hur svårt kan det vara undrar jag.

"Var snäll och häng upp handduken efter dig" 
Betyder precis det. Häng upp handduken på en krok som finns uppskruvad på en vägg. Väldigt enkel uppmaning.

"Häng upp jackan"
Det här är enormt svårt, det förstår jag, eftersom det finns så många krokar att välja på. Men man kan, tror det eller ej, välja en och hänga upp sin jacka.

"Plocka ur din väska, det är något som håller på att krypa ur den"
Efter att ha hoppat över samma väska mitt i hallen under en veckas tid kan det vara bra att plocka ur det som finns i den. Risken finns annars att miljö- och hälsonämnden dyker upp och utnämner vite.

"Är du gullig och plocka i ordning på ditt rum" 
Betyder att den orkan som roterat i rummet och lyckats få till klädhängare överallt kan avslutas.Det går att varje dag hänga upp sina kläder utan väderkvarnsmetoden. Och lägg märke till, utan tjat.

"Kan du duka till middagen?"
Inget svårt alls. Hämta bestick och tallrikar och ställ på matbordet. Inte ta ut tre glas och ställa på diskbänken för att därefter sätta sig och snabbchatta lite.

"Lägg smutstvätten i tvättkorgen"
Det finns en korg i samma rum där den stora fyrkantig lådan med en rund lucka finns. I korgen går det att lägga smutsiga kläder. Det går, jag lovar. Man kan även portionera ut tvätt till den fyrkantiga lådan och sätta igång en liten karusell. Istället för att förvånat och lätt aggressivt vråla ut varför träningsbyxorna luktar illa. Och ingen har tvättat. 

Den där Inge är ju en intressant man. För att inte tala om lilla Inga. Hon skulle jag vilja få fatt i och hänga upp i bh banden och läsa lusen av. Hon gör en massa sattyg och ställer till med allt möjligt otyg. Men inte en människa hinner se henne för hon är snabb som blixten en kulen vinterdag. 

"Du bara tjatar hela tiden kan du lägga av!"

"Jaha, så konstigt då. Det här är upplysningsvis inget hotell, så vitt jag vet, och inget Bed and breakfast heller".

Lite smått får man då sitt argsinta uttryck. Huvudet far runt en tio varv, varvid vitglödgande fradga börjar sippra ut ur mungiporna. Då kommer den där helt oförstående attityden, lägg märke till, från en datorspelare eller padd-anhängare, som inte ens lämnar blicken från skärmen.

"Varför är du arg?"

Ja varför i baljan ... Tror till och med fåren nere i hagen skulle fattat vinken långt tidigare. 

"Ja vad tror du, du skulle möjligtvis inte kunna hjälpa till".

"Men det är ju du som är vuxen. Du är ju förälder och skall väl ta hand om dina barn"

Hur i hela fridens namn gick det här till?

Drömmen om bullmamman sprack ...

Idel Strålstjärna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar